12 Kasım 2007 Pazartesi

Firefox indir

FireFox indir
Yada hemen sağ taraftaki Firefox Resmine tıklayarak İndirebilirsiniz.

Firefox Nedir?
Firefox son zamanlarda popülaritesi hızla yükselen ve Internet Explorer'a alternatif olarak kullanabileceğimiz bir web tarayıcısıdır. Internet Explorer'a göre daha hızlı, güvenli, kullanışlı olması gibi özelliklerinden dolayı Firefox kullanımı günden güne artmaktadır. Bu yüzden size de Firefox yüklemenizi tavsiye ediyoruz.


Özellikleri:

Oturum Kurtarma

Herhangi bir kilitlenme durumunda Firefox'u yeniden başlatmanız gerektiğinde yapmakta olduğunuz işlerinize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Böylece açmış olduğunuz siteleri yeniden açmak zorunda kalmazsınız.

RSS Özelliği

Firefox RSS desteği bulunan sayfalarda size haber verir böylece istediğiniz sayfanın RSS sine kolayca abone olabilirsiniz.

Açılır Pencere (Pop-up) Engelleyici

Firefox kendiliğinden açılan sayfalarda devreye girer ve size o sayfayı açmak isteyip istemediğinizi sorar.

Açık Kaynak

Firefox açık kaynak kodlu bir yazılımdır. MPL (Mozilla Public License) ve NPL (Netscape Public License) lisansları altında ücretsiz olarak dağıtılır. Dünya üzerinde binlerce geliştiricisi bulunmaktadır. Bu yüzden herhangi bir güvenlik açığı bulunduğunda kapatılması çok kısa sürmektedir.

Otomatik Güncelleme

Firefox sürekli güncellemeleri kendisi takip eder ve yeni bir güncelleme bulduğunda size haber verir.

Eklentiler

Firefox için kullanabileceğiniz binlerce firefox eklentileri bulunmaktadır. Bu eklentileri yükleyerek Firefox 'u daha işlevsel bir hale getirebilirsiniz. Eklenti yöneticisi sayesinde bu eklentileri kurmak, kaldırmak çok basittir.

Hiç yorum yok: